torstai 21. elokuuta 2014

Pekko "Himulus" Vuorenrinne

Pekko ”Himulus” Vuorenrinne

Grand Champion of Linnainmaa

Ikä: 24
Harrastusvuodet:  ~12
Pelatut figupelit: Warhammer 40000, Warmachine/Hordes, Flames of War, Infinity, Lord of the Rings/War of the Ring, Kings of War


Kuvaus itsestä:
Aloitin miniatyyriharrastukseni samana vuonna kuin ensimmäinen Lord of the Rings – elokuva julkaistiin kyseisen figupeli adaptoinnin innoittamana. Pelaaminen nyt silloin ei ollut järin ykkössijalla vaan lähinnä isojen (oli ne silloin isoja J ) joukkomäärien fiilistely ja maalaus.

Muutamaa vuotta myöhemmin kuvioihin tuli myös 40k. Armeija valinta tuolloin oli Dark Eldarit, ajoneuvojen ja prätkien ulkonäön vuoksi. Voi sitä itkun määrää nelos edikassa, kun yhdenkin pelin voittaminen oli tuskan ja työn takana. Nelos edikan loppuvaiheen vietinkin aika hiljaiseloa deldarieni kanssa ja myös harrastusaktiivisuus oli aika niukkaa ja lähinnä Lotria tuli edelleen silloin tällöin pelattua.

Vitos edikan koittaessa otin kuitenkin itseäni taas niskasta kiinni ja aloitin Space Marinet, jotka toimivatkin deldarien uuden kirjan tuloon asti omana pääarmeijana. Voittoja alkoi sataa vähän useammin, eikä kaikki maistunut aivan niin puulta mitä aikaisemmin.


Siirrymme vuoteen 2012, jossa Dark Eldar armeija alkaa olla suhteellisen kookas ja uskaltaudun ensimmäisiin turnauksiini. Menestys on hyvin vaihtelevaa, mutta tähän asti kaikki on kuitenkin otettua opiksi, mikäli hurjia virheitä on tehty. Aloitin myös Warhammer Fantasy Battlen demoneita pelaten ja kerkesin niillä noin puolitoista vuotta pelata, kunnes kyllästyin aikalailla koko peliin. Tätä siivitti myös demonien uusi kirja, jolla en pahemmin välittänyt pelata.

Nykyään itseltä sitten löytyy projekteja enemmän kuin tila sallii. viimeisimpänä vuonna(2013-2014) olen aloittanut mm. Seuraavat pelit: Warmahordes, Flames of War, Infinity sekä Kings of War. Puhumattakaan miljoonasta eri 40k projektista jotka leviävät pöydällä.

Pelaajana näen olevani  suht leppoisassa hengessä menevä, vaikka toki turnauksissa saatikka muissa tapahtumissa ei tule lähellekkään niin paljoa joustettua/jauhettua shaibaa kuin perus kaveripeleissä. Harrastelijana näen itseni 50/50 asetelmassa pelaamiseen nähden. Nautin maalauksesta, mutta haluan yleensä kuitenkin saada poppoota tuotettua nopeasti kentälle. Tämän takia olen erotellut varsinkin 40k:hn peli armeijat sekä maalausprojektiarmeijat. 

Maalausprojektiarmeijat kehittyvät hitaammin ja toimittavatkin usein jotain ally roolia, kunnes kasvavat tarpeeksi isoiksi toimiakseen primary armeijana. Also näinä pimeinä vuosina olen löytänyt myös uuden rakkauden nimeltä maaston luominen. Suurin osa luodusta tavarasta tulee usein lahjoitettua Klawg –peliporukalle, jossa myös itse pelailen.


Pähkinänkuoressa olen pelaaja, joka tykkää fiilistelystä, mutta josta kuitenkin löytyy se kilpailullisempikin aspekti.
Projektit:

Warhammer 40000:

Dark Eldar:
Dark Eldareissani toimii helppo/nopea sininen teema, koska tällä hetkellä armeijan ainoa tarkoitus on toimia turnaus ympäristössä ja näin ollen nappien on oltava nopeasti maalattavia.
Kuvaa on tulossa piakkoin!

Tyranids:
Tyranidit tottelevat perinteistä alienids teemaa ihan vaan koska pidän kys. leffoista (myös avp) ja tämäkin on helppo teema väkertää.


Space Marines:
Tämä armeija on ottanut uutta maalia yllensä jo 3-4 eri otteeseen. Nykyinen teema on GW:n oma Astral Claws. Tämä onkin aika hankala tapaus kategorisoida. Astral Clawit ovat suhteellisen helppoja maalata, mutta tämä kuitenkin mielessäni laskee peliarmeijana. Tällä tulee nykyään pelattua suurin osa pienemmistä kaveripeleistä. Usein tykkään myös käyttää näillä Clan Raukaan kirjaa.


Imperial Guard:
Ei. en tule kutsumaan IG:tä sen uudella nimellä. Kuulostaa vajakilta jo ilman suomennostakin. Tämä armeija on itsellä jo kauan toiminut Deldareillani ilmatukea tuovana allyna. Nyttemmin projekti on kuitenkin vähän rönsyillyt mm. kahdella banebladella. Mitäpä tuohon voi oikeastaan sanoa kuin että pidän isoista tankeista. Tämä armeija toimii tuommoisella keltaisen ruskealla teemalla ja cadian päät olen vaihtanut pig ironilta löytyviin kaasunaamaripäihin.


Warmachine/Hordes:

Circle Orboros:
Tätä peliä en ole ehtinytkään niin kauaa pelaamaan, jotta olisin useampaa projektia ehtinyt aloittaa, vaikka omistankin pari hassya Cygnar juttua. Halusin näillekkin circleille semi helpon teeman, mut samalla kokeilla jotain erilaista ja näin näistä tulikin vähän infernaalisempia, kuin perus circle.

Kuvaa on tulossa piakkoin!

Lord of the Rings:

Moria Goblins:
Yksi vanhimpia armeijoitani, mutta silti niin elossa. Moria Goblineita lähdettiin rakenteleen jo Fellowship of the Ring ajoista ja se onkin saanut myös muutamaan kertaan uudet maalit niskaansa. Ironisesti en kuitenkaan ole saanut vielä kaikkea kys. armeijassa maalattua. Go figure. Onpahan näillä ainakin kiva pelailla.


Easterlings:
Hieman uudempi lotr armeija, jonka tosin kaavailin jo War of the ring armeijaksi projektin aloittaessani. Pari peliä sillä onkin tullut pelattua ja ihan kivan fiiliksen on kentällä antanut.Tykkään tosi paljon näiden ratsuväestä ja mulla onkin tällä hetkellä kaapissa odottamassa paketti uusia muovisia kataphrakteja.

Flames of War:

American tank Destroyer Company:
Tämä armeija tuli itse asiassa eräässä vaihtokaupassa jossa vaihdoin läjän kaaosmariineja tähän armeijaan, kun kyllästyin niillä pelaamaan. Itse peliä en ole niin montaa kertaa kerennyt pelaamaan, että osaisin kokonaiskuvaa pelistä antaa, mut erittäin mukavalta paukuttelultahan tuo tuntui. Ja napit on tosi simppeleitä maalata!
Pari pienempääkin projektia on näiden lisäksi, mutta niitä nyt ei ole tarvetta näyttää, ennen kuin vähän kasvavat ;)Loppusanat:
Tätä kirjoittaessani olen tuore perheen isä ja tällä hetkellä isompi osa vapaa-aikaa menee maalaamiseen, kuin itse pelaamiseen, koska aika on sattuneesta syystä aika rajallista noinkin pienen ihmisen kanssa ollessa. Toivon mukaan tämä ei kuitenkaan vaikuta blogin antiin sen suuremmin. Onhan tämä sentään kollaboraatio.


Random kuvia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti