torstai 12. marraskuuta 2015

Ylösnousemus

I'm back! Kuten Schwarzenegger konsanaan. Samalla olen pahoillani, mutta samalla en, että on tullut noin kuukauden tauko blogaamisesta.

Pahoillani tietysti siitä, että mitään ilmoittamatta olen jättänyt postailematta ihmisten iloksi ja suruksi tavaraa, mutta toisaalta taas kuukausi on ollut kiireinen niin muuton kuin muidenkin henkilökohtaisten asioiden takia. Tämä kuitenkin toi aikaa miettiä niin blogin tulevaisuutta kuin myös sitä mihin haluan tähdätä sillä.

Sen kummemmin en tässä kohtaa ala noita asioita kommentoimaan muuten kuin, että blogaus tulee tietysti jatkumaan niin kauan kuin lukijoita riittää.

Tosiaan viime kuu meni aika pitkälle muuttoa tehdessä. Yhden lapsen ja raskaana olevan avovaimon kanssa aika kävi erittäin rajalliseksi ja blogaus sekä lähestulkoon kaikki figuilukin sai väistyä.. Nyt on kuitenkin muutto suoritetty kunnialla loppuun ja aikaa on taas myös itselle. Maalaushaastetta en vielä uskalla pistää uudestaan käyntiin varsinkin, kun loppuvuodelle iskeytyi muutamakin turnaus johon olisi tarkoitus mennä.

Uusi kämppä on kivan tilava ja laaja, mutta siitäkin huolimatta maalaus imperiumini on pienentynyt huomattavasti

Ainakin saa nopeasti purettua, right?

Tarkoitus myös oli, ettei kasaisi siihen paljoa figuja tuomaan stressiä, mutta kuinkas sitten kävikään?


Noh tänään tulikin sitten pelattua jo varmaan kolmas ja neljäs testipeli joulukuun Pulis Cup -patrol turnausta varten. olen lähdössä Wych cult teemaisella listalla hassuttelemaan. Nopeasti sumpattuna listaan kuuluu:

  • 5 wychiä yhdellä hydra hanskalla varustettuna venomissa
  • 10 Bloodbridea kolmella hydra hanskalla, sekä Syren agonizerilla Raiderissa
  • 3 Reaveria yhdellä Cluster caltropilla
  • 5 Mandrakea
Tähän asti kaikki pelit ovat menneet ihan näpsäkästi ja voittoja on ropissut. Mitään erikoisia tavoitteita ei silti turnauksen kannalta ole. Viime puliksen voitin Ravener combollani, joten ajattelin tällä kertaa tulla vähän tämmöisellä rennommalla listalla. Jostain syystä tämä lista on aiheuttaut jonkin verran päänvaivaa opponenteissa.

Vastapelaajana oli tällä kertaa Akseli, joka pelasi Kabal painotteisempaa deldar listaa. Listassa oli pari Venomia, joista toisen sisällä oli Warrioreita yhdellä blasterilla ja toisessa Trueborneja parilla Splinter Cannonilla. Lisäksi löytyi kuusi Reaveria parilla cluster caltropilla sekä yhdellä heatlancella. Viimeisenä yksikkönä oli viiden ryhmä scourgeja shardcarbineilla

Ensimmäinen peli tänään oli kolmen objektiivin scenario jossa objekteissa oli d3+1 pistettä, joista pystyi yhden pisteen "lypsämään" yksikölle joka movement phasen lopussa olemalla basecontactissa objektin kanssa.

 Peli alkoi suht räväkästi Mandraket pääsivät lypsämään kentän keskiobjektiivista yhden pisteen ja vetäytyivät seinän taakse odottamaan seuraavaa vuoroa. Raider onnistui onnekkaalla ampumisella räjäyttämään toisen vastustajan venomeista (first blood)  Yksi warrior jäi räjähdyksestä henkiin.
Venom pääsi tiputtamaan pari vastustajan reaveria
Vastustajan vuorolla scourget kävivät koittamassa onneaan raiderin kanssa saamatta kuitenkaan mitään siihen aikaan. Lähelle surranneita reavereita ammuttiin trueborneja kantavan venomin toimesta, kun sekä turebornit, että näiden taksi avasi tulen. Reaverit lakosivat siihen paikkaan. Voi olla, että olisin voinut asetella ne hieman fiksummin. Vastustajan reaverit zoomailivat vastustajan nurkassa olevalle rauniolle, jossa sijaitsi myös objektiivi.

Omalla vuorollani ajoin kylmästi Raideriin kiinni tulleen scourge ryhmän ylitse ja laskin bloodbridet vapaiksi puhdistamaan rauniota, niin reavereista, kuin siellä olevasta ainoasta selvinneestä warriorista. Oma venomini hyppäsi myös esiin ja alkoi tulittaa Scourgeja saaden näistä suurimman osan tapettua. Mandraket ampuivat loput.

Bloodbridet onnistuivat 8" chargessa ja reaverit listittiin yhdessä vuorossa. Onnekkaan huumeheittonsa ansiosta bloodbrideilla oli yksi ylimääräinen hyökkäys kaikkien muiden bonusten lisäksi.

 R.I.P

Loppupeli olikin ohitse aika nopeasti. Akselilla oli kolmosvuoron alussa jäljellä enää Trueborn Venom, sekä yksi warrior. Olin Mandrakeilla vähän tyhmänrohkea ja ja päätin ampua venomiin harhalaukauksia, mutta en saanut aikaan kuin yhden glancing hitin, jonka Akseli onnistui heittämään saven. Oma venom wycheineen lähti aggressiivisesti lähestymään vastustajan venomia, koska seuraavalla vuorolla wycheillä olisi kuitenkin furious charge ja nämä olisivat täysin kykeneviä viimeistelemään venomin. Akseli ampui vuorollaan kolme mandrakea ja jatkoi perääntymistään.

Perääntyminen kuitenkin päättyi lyhyeen, kun raiderin jo toinen onnekas lance shot tuhosi venomin ja tappoi pari truebornia sisältä. Wychit olivat hypänneet ulos valmistautuessaan chargeamaan venomiin mikäli lance ei olisi toiminut, mutta tällä kertaa truebornit pääsivät hengestään jo ennen chargea, kun takana ollut venom avasi tulen.

Peli päättyi siis wipeouttiin.Toinen peli olikin Killpoint. Dark eldareille usein hyvin ikävä, sillä nämä jakavat turhankin paljon pisteitä verrattuna muihin eliittiarmeijoihin. Huumeisiin heitin tällä kertaa +1WS. Akseli sai seizettyä aloituksen ja aloittikin räväkästi scoraamalla kaksi pistettä reavereista, koska first blood.

Akselin reaverit tulivat ehkä myös vähän turhan lähelle sillä raiderissa olevat bloodbridet pääsivät heti vuorolla 1 chargeamaan ne ja vaikkeivat kaikkia onnistuneet tappamaan, lähtivät reaverit kuitenkin pakoon mutta wychit voittivat initiative kilpailun. Tämä oli tietysti itselle ikävää, koska se tiesi Bloodbride ryhmän lähes välitöntä kuolemaa, joskin Akseli heitti vähän kehnosti ja Bloodbride ryhmän viimeistely vei kaksi vuoroa.Tällä välin vähän syrjemmälle infiltroineet  Mandraket pääsivät kulkemaan vastustajaa kohden pari vuoroa. Tulipallo etäisyydelle päästyään nämä pudottivat trueborn venomin ja matkustajat menivätkin lukkoon vuoron ajaksi.

Myös Warrior venom ammuttiin alas raiderin toimesta seuraavalla vuorolla ja wychit pääsivät lähistelemään trueborn ryhmän kanssa. Scourgeja oli pariin otteeseen tulitettu venomilla ja näitä olikin enää pari jäljellä, jotka mandraket viimeistelivät tulipalloillaan. Lähitaistelussa olleet wychit heittelivät ihan mitä sattuu ja kaksi roundia putkeen, eivät saaneet trueborneihin mitään aikaiseksi.

Lopulta Mandraket pääsivät myös lähistelyyn mukaan ja yhteisvoimin truebornit saatiin kukistettua ja tämäkin peli loppui wipeouttiin.


Onhan se vähän myhäilevää tulla näin mehustelemaan omilla murskavoitoilla, mutta tarkoituksena on ollut testailla wych cultin toimivuutta patrol koossa ja ei voi sanoa kuin, että toimii. Helppo armeija tämä ei kuitenkaan ole pelata. Samaan aikaan pitää pelata hyvin aggressiivisesti, mutta kuitenkin pitää suojella omia ajoneuvojaan, jottei mobiliteetti kärsi.  Heti kun wych yksiköt pääsevät johonkin käsiksi, niin joko tämä kuolee tai sitten ollaan tarpitissä loppupeli, jolloin muut yksiköt voivat operoida aika vapaasti.

Reaverit eivät oikein noin pienessä koossa kestä mitään, mutta toimivat hauskana pelokkeena, ja joutuvatkin usein tulituksen kohteeksi, mikä taas edistää muun armeijan kulkua turvallisesti.

Mandraket sen sijaan ovat vähän kiikunkaakun yksikkö. Todella kestäviä kaikkea vastaan, joihin saa cover saven, mutta yhdellä liekkärilaakilla saa potentiaalisesti koko ryhmän ammuttua vuorossa. Ampumis mahdollisuus on myös nykyään iso bonus, mutta isommissa peleissä mandraket jäävät tosi usein truebornien jalkoihin, koska näissä on isompi damage potentiaali.

Lista itsessään toimii tosi kivasti ja tämmöistä tosi aggressiivista listaa on tosi virkistävää pelata verraten yleisempiin Dark Eldar listoihin joita tulee pelattua.


Sainkin tässä juuri sisäpiirin tietoa, että Tracon hitpointtiin olisi tulossa patrol turnaus. Kenties pitää käydä kokeilemassa Wych Cultia myös siellä.

Tässäpä kaikki tällä erää. Tulipas paljon tekstiä. Toivottavasti jaksoitte lukea! Eiköhän seuraava postaus tule hieman nopeampaa kuin mitä tämä nyt kun on jo kunnolla kotiuduttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti