perjantai 5. syyskuuta 2014

Reilkerho GT VII reportaasi

Noniin. Grand Tournament on ohi ja mitä siitä jäikään käteen? Hyvin mahtava turnauspäivä olikin. Päivä alkoi turhan myöhäisellä heräämisellä, vaikka olinkin jo miniatyyrini pakannut etukäteen. Ennen lähtöäni nappasin päärynän aamupalaksi ja huitelin alhaalla odottavan kaverini autoon.

Ilma oli semi viileä, mutta kuitenkin kirkas ja piristi fiilistä entisestään. Paikalle saavuttiinkin erittäin hyvissä ajoin (kts. ensimmäisinä.) ja figujen unloadaus saikin alkaa.


Oma listani oli seuraavanlainen:

  • Haemonculus
  • Pari minimi tiimiä wracksejä venomeissa
  • Kolme tiimiä trueborneja cannoneilla venomeissa
  • Ravager
  • Razorwing jetfighter
  • Voidraven Bomber
  • Pari kolmen tiimiä Reavereita Cluster caltropeilla
  • Taun Firebase Support Cadre -formaatio. (Kaikilla oli upgradena intercept sekä riptidelta löytyi lisäksi FNP)
Pakollinen armeija potretti


Kierros 1.

vs. CSMTurnaus alkoikin tosi kevyessä hengessä saadessani vastaan listan, josta löytyi kaaos terminaattoreita, Abaddon sekä nyttemmin hieman nerf vasaraa saanut Heldrake.

Lisäksi listassa oli predator, kahdet plague mariinit eri kulkuneuvoissa. Lantikan sisällä olevien mariinien kanssa kulki myös burning brandin kanssa varustettu Nurgle lord. Sokerina pohjana listalla tallusteli myös Defiler.


Hävisin nopan heiton, mutta vastustaja antoi ensimmäisen vuoron mulle. Levittäydyin aika laajalti ja koitin saada anti-tank yksikköni kattamaan maksimi alueen. Tämän jälkeen vastustaja laittoi Lantikkansa keskelle pöytää, toisen rhinon sekä defilerin itsestäni katsottuna vasempaan reunustaan. Predator puolestaan meni oikeaan reunaan. Objekteja löytyi molemmilta puolilta pari kappaletta ja keskilinjasta löytyi loput.


Ensimmäisellä vuorollani en juuri saanut aikaan muuta, kuin pari HP:ta pois vastustajan ajoneuvoista, Osansa saivat Predator sekä Defiler. Vastustajan ykkösellä armeija eteni rhino ryhmää lukuunottamatta enemmän tai vähemmän. Yksi broadsideistani insta-killattiin defilerin toimesta ja predator yritti samaa temppua toiseen ryhmään, mutta cover pelasti tällä kertaa. Lantikka huristeli keskimmäisen objektin päälle, estäen reaverieni mahdollisen pääsyn tälle.

Kakkos vuorollani kun lähdettiin nostamaan objektikortteja. totesin lähes kaikkien secure objectien olevan joko vastustajan puolella tai sitten sen lantikan alla, jonka vastustaja oli juuri tähän ajanut.
Tässä kohtaa ei sitten enää auttanutkaan kuin koittaa saada lisää vahinkoa aikaiseksi ja koittaa lamauttaa vastustajan mobiliteetti. Sekä predator, että Defiler jäivät molemmat yhteen hull pointtiin. ja saivat vielä vuoron ajan jatkaa rellestämistä. Kumpikaan lentokoneistani eivät saapuneet reservistä.

Vastustajan kakkos vuorolla hän ei onneksi nostanut yhtään sen parempia kortteja mitä itse olin nostanut. Reservistä lenteli ainostaan heldrake sisään, joka sekin ammuttiin heti alas vahvan interceptin ansiosta.

Defiler ei tällä kierroksella saanut mitään aikaan, mutta Land raider sen sijaan sai ammuttua yhden venomeistani pakottaen kolme wrackia hakemaan jonkinlaista suojaa.  Predator yritti myös edellisen kierroksen huisia menoaan ja koitti saada broadsideja instailtua, mutta onnistumatta.

Kolmosvuorolla sain viimein sekä predatorin, että Defilerin purettua loppuun asti ja molemmat lentokoneeni tulivat räjäyttämään lantikan pois obectilta. Myös riptideni aktivoi tykkinsä ja ampui lantikasta ulostautuneen squadin pois kentältä koko arsenaalillaan. Reaverit pääsivät myös oikeuksiinsa ja scorettivat 3 objektikorttia tällä vuorolla.

Vastustajan vuorolla Abaddonin ryhmä tiputtautui parin venomini läheisyyteen. Riptide, jonka nova reaktori oli yhä päällä interceptasi ryhmän tappaen ryhmästä kaikki muut paitsi abaddonin ja yhden terminaattorin. Kyseinen ryhmä onnistui kuitenkin vielä immottamaan haemonculuksen venomin. Tässä kohtaa jo molemmat tiesimme, kuinka peli tulisi päättymään, mutta päätimme kuitenkin pelata loppuun asti, sillä aikaa oli vielä runsaasti jäljellä.

Toinen terminaattori ryhmä katosi warppiin seuraavalla vuorolla. Abaddon koitti yksin chargeta reaverit jotka olivat hänen ryhmänsä yli ajaneet ja tappaneet tällä viimeisen terminaattorin. Itse abaddonilla oli yksi woundi jäljellä overwatchin jälkeen jonka vielä menetti demoni miekkaansa rollaamalla ykkösen. (tässä kohtaa reaverit saivat pain tokenen tekemättä yhtään mitään. Yay.) Loppupeli menikin asemoidessa loppua armeijaa objektiiveille sekä ampumassa viimeisen plague mariini ryhmän päättäen pelin wipe out tulokseen.


Kierros 2.

vs. OrksSiinä missä kierros 1 oli ollut leppoisa peli todella kevyttä listaa vastaan, tämä oli jotain ihan muuta. Tästä listasta löytyi tos monipuolisesti kaikkea. Meganobien kautta perus pojista grottitykistöön. Lisäksi löytyi myös Void shield Generator, johon en ollut ennen törmännyt. Asiaa ei yhtään auttanut, että olin armottoman jäässä jostain syystä. Sääntöjä ei tahtonut muistaa kaikista asioista ja tod näk pelasin aivan älyttömän kökösti. Tästä kierroksesta en sattuneesta syystä tajunnut ottaa enempää kuvia, eikä tämä ole lähellekkään yhtä pitkä reportti äskeiseen verrattuna, sillä peli päättyi vuoroon 3. Tuskin tarvitsee arvata kumpi voitti.

En saanut varastettua aloitusta joten vastustaja huristeli kaikilla menopeleillään täyden matkan tullen jo lähes ihoon kiinni tässä vaiheessa. Broadsidet menettivät jälleen kerran yhden jäsenistään huonoon noppatuuriin (kolmesta haavasta kaksi ykköstä GG.) Yksi viidestä trukista onnistuttiin räjäyttämään ja pojat sisällä ottivatkin vähän extra haavaa, muttei se paljoa lohduttanut neljän muun ollessa täydessä iskukunnossa parin HP:n menetystä lukuunottamatta.

Loppupeli olikin aika brutaalia molemmat broadsidet ryhmät tuhottiin totaalisesti meleessä, reaverit menehtyivät random ammuntaan, riptide sidottiin meleeseen ja venomeita tuhottiin yksitellen ravagerin tuhouduttua. Lentokoneeni saapuivat kyllä, kentälle, mutta mitään vaikutusta ne eivät kyllä tehneet suorituksillaan. Parin venomin ja sidotun riptiden ollessa ainoita merkittäviä yksiköitä kentälle totesin pelin olevan tässä.


Hammer and anvil deploymenttina oli tässä kohtaa enemmän haitta, kuin hyöty sillä jouduin sumppaamaan kaikki joukkoni samaan paikkaan kuitenkin varoen pistämästä tau yksiköitä liian lähelle deldareita one eye open testien vuoksi. Lisäksi yksikköjen läheisyys auttoi örkkejä jatkamaan kohteista toiseen paljon nopeammin kun ensimmäinen oli tuhottu. Vastustajan örkit olivat kyllä komeaa katseltavaa värikkyydensä ja massansa puolesta. Myös Void shield generator oli erittäin nätisti konvertoitu  örkkimäiseksi.

Kierros 3.

vs. Space Wolves & Knight


No huh. Tulihan se kammottu Knight sieltä viimein vastaan. Eikä edes mikä tahansa knight vaan itse Gerantius. Kammottava 3+ invushieldin omistava hurjake, joka osaa ampumisen jälkeen vielä juosta. (vai oliko se toisin päin?) Aivan sen lisäksi vielä avaruushukkia tai jotain. Noh vakavasti puhuen hukilta löytyi pari uutta lenturia, jotka pakkaavat tosi nätisti tulivoimaa, Droppaavia terminaattoreita Arjacilla ja lentokoneissa huristeli isot kasat Bloodclaweja lukuisilla sankareilla. Lisäksi tähän löytyi vielä whirldwind sekä yksi tyhjä podi.

Sain tässä pelissä ensimmäisen vuoron ja lähdin tavoittelemaan muutamia laukauksia gerantiusta kohden. Pari hullpointtia sainkin sisään, joista toinen saatiin tosin takaisin IWD:llä. Mainittakoon tosiaan tässä vaiheessa, että vastustajan deploymentissa oli tasan Knight sekä whirlwind sekä yksi tyhjä podi.

Vastustajan ensimmäisellä vuorolla Gerantius hyppi eteenpäin ja ohimennen ampui toisen broadside tiimeistäni tuhannen päreiksi ja onnistui _heavy stubberilla_ tappamaan yhden toisen tiimin broadsideista. Tänään ei tasan ollut niiden päivä.Whirlwind koitti jotain venomeita saada tähtäimeen, muttei oikeastaan saanut mitään mainittavaa aikaan.

Toisella vuorolla reservistäni ei tullut kumpaakaan konetta (vaihteeksi). Gerantius oli harpannut niin pitkälle kentällä, että koin tarpeelliseksi hajauttaa kukkulan takana olleen venom katraani ympäri kenttää. Gerantiukseen saatiin jälleen pari hassua hp:ta aikaiseksi, joista toinen myöhemmin pelissä palautui.

Sen sijaan vastustajan molemmat lentokoneet saapuivat paikalle, väistivät paria laakia lukuunottamatta kaikki intercept laakit, jotka nekin tekivät vain toiseen koneista crew shaken tuloksen.venomeita napsittiin sieltä täältä pari. Myös terminaattorit droppasivat kukkulan juureen, jossa venomini olivat hetki sitten vielä olleet. Arjac erkani joukosta kiiveten kukkulalle, jossa heitti moukarilla broadside ryhmää tappaen näistä toisen.

Kolmannella vuorollani molemmat koneet tulivat viimein kentälle ja koittivat saartaa Gerantiuksen, jotta olisi varmemmin saatu hp:ta sisään. Tässä kohtaa olisi toki pitänyt tajuta, että Gerantiuksin IWD heittojen takia olisi aika mahdotonta saada sitä enää pelin aikana rikki. Riptide luikki kohti vihollisen pöydän reunaa ampuen samalla Gerantiusta saamatta oikeastaan mitään aikaan. Venomit tykittivät juuri podanneet naattorit pois
päiviltä. Myös arjac sai osansa ennen kuin pääsi listimään viimeistä broadsidea.

Vastustajan vuorolla molemmista lentokoneista pursusi ulos mielinmäärin susia, joista toiset saivat venomin kiinni ja tuhottua. En kuitenkaan tässä kohtaa ollut vielä liian huolissani, sillä olin saanut edellisellä kierroksella neljä korttiani suoritettua. Gerantius sai toiset reaverini kiinni meleeseen ja yllättäen pusersi näistä saisset pihalle.

Neljäs vuoroni oli ei ollut erikoisen tapahtumarikas. sain molemmista bloodclaw yksiköstä muutaman jäsenen tapettua, mutta muuten ampuminen oli kyllä tosi nuhaista. Riptide koitti saada itsensä mahdollisimman kauas Gerantiuksesta ja eteni jälleen kohti vastustajan pöydänreunaa lähestyen uhkaavasti whirldwindia.

Vastustajan neljännellä vuorolla taas Gerantius ampui molemmat lähellään olevat venomit yhdellä tarkalla laukauksella ja tappoi meleessä toisen miehistön. Toinen susilentokoneista nousi ilmaan ja demonstroi näiden uusien lennokkien mahtavaa tulivoimaa tiputtaen Voidraven bomberin.

Sovimme viidennen vuoron viimeiseksi, sillä vastapelaajalla oli kiire jo pois jostain henkilökohtaisesta syystä. Tästä johtuen keskityin suurimmalla osalla joukoistanu hakemaan objektiiveja ja lopuilla turvaamaan näiden säilytys. Riptide eteni objektiviille joka oli whirlwindin edessä ja räjäytti kyseisen tankin taivaan tuuliin scorettaen minulle viimeisen korttini.

Razorwingini täräytti missilensä sekä lancensa erään objektin lähellä olevaan bloodclaw ryhmään tappaen kaikki, mukaan lukien siellä majailevan Lucas the tricksterin.Tässä kohtaa wrack venomini flat outtasi vieressä sijaitsevaan objektiiviin napaten sen haltuunsa (objective damn secured!).

Myös Gerantiuksen lähellä olleen entisen venomin crew majauiti lähellä olevaan objektiven lähelle pakottaen Gerantiuksen uhraamaan seuraavan vuoron heihin tai menettämään objektiivin. Omassa pöydänreunassa oleva wrack venomi kurvaili lähellä olevaan objektiiviin vieressä olevaa drop podia huomioimatta. Drop pod ei tässä kohtaa edes contestannut enää wrackien troop statuksen vuoksi.

Viimeisellä vuorollaan sudet onnistuivat scorettamaan kaksi korteistaan. Gerantius luonnollisesti tappoi vieressä olevat truebornit pois objektiivilta. toinen lentokoneista räjäytti viimein razorwingini ja toinen koitti saada objektin viereen kurvannutta venomia maihin kuitenkaan siinä onnistumata. JINK. Lopulta sudet nappasivat ne objektit mitkä saivat ja peli päättyi siten, että molemmilla oli saman verran objektiiveja, kummankaan warlordi ei ollut kuollut, mutta olin scorettanut yhden kortin enemmän. Joten voitin pelin yhden vp:n erotuksella.

Oli kyllä ehkä yksi elämäni tiukimmista ja hauskoimmista matseista hetkeen. Tykkään tosi paljon myös näistä Maelstrom missioista muutenkin ja seiska edikka maistuu paljon paremmin kuin kutonen. Jo yksistään tämän pelin takia turnauksesta jäi tosi hyvä fiilis kotiin lähtiessä. Turnauksessa pääsin sijalle 12, johon olin tässä kohtaa ihan tyytyväinen.


Ja jottei ihan teksti seinäksi menisi, niin tässäpä pari kuvaa:

Armeija kuvia.

Susia löytyi tästä turnauksesta paljonkin.

Paljon puhuttu kuuden riptiden lista ei tällä kertaa suorioutunut turnauksesta niin hyvin mitä pelättiin.


 Kolmannen matsin vastustajani armeija voitti myös ansaitusti parhaan armeijan palkinnon.

 Silmääni pistänyt IG/SM armeija joista löytyi paljon siistejä konversioitaJa sitten vielä muutama tilannekuva:Oli kerrassaan mainio GT. Ehkä jopa paras tähänastisista vaikken tällä kertaa voittanutkaan, heh. Ehkä ensi kerralla muistan ottaa myös mitalini mukaan. Voisin tässä vaiheessa kiittää turnauksen järjestäjiä sekä kaikki pelikavereitani hauskoista peleistä!

Himppa of Doom kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti