maanantai 3. elokuuta 2015

Kangasala 35p. - Warmachine/Hordes Turnaus

Terve taas, pitkästä aikaa. Oma viikkohaasteeni on ollut muutaman viikon tauolla loukattuani vasemman (paremman) käteni olkapään nivelsiteet, mutta nyt alkavalla viikolla palaan maalauspuuhiin sillä käsi alkaa toimia normaalisti.

Mutta tällä kertaa päivityksenä on pienimuotoinen, ikävä kyllä kuvaton, WM/H turnausraportti. Raportti alkaa suoraan toiselta kierrokselta oltuani ilman peliparia ensimmäisen kierroksen.
Omat listani:
Grim Angus
*Storm Troll
*Pyre Troll
*Slag Troll
*Troll Impaler
Dannon Blythe & Bull
Max. Pyg Burrowers
Min. Pyg Bushwackers
Trollkin Scouts
(Specialists:
Winter Troll
Swamp Troll)

Borka, Vengeance of Rimeshaws
*Dire Troll Mauler
*Troll Axer
*Trollkin Runebearer
Max. Trollkin Fennblades
*Trollkin Fennblade Officer & Drummer
Max. Trollkin Warders
Max. Krielstone & Stone Scribes
Troll Whelps
(Specialists:
Night Troll
Pyre Toll
Trollkin Sorcerer)

2. Kierros vastassa Pekko Vuorenrinne Legion of Everblightilla
Lista about: eAbsylonia, Typhon, Carnivean, Scythean, Shredder, Shepherdi, Succubus ja Death Stalker
Pekon ainoana listana oli muutalla heavyllä varustettu epic Absylonia, jota vastaan päädyin loppuviimeksi pelaamaan epic Borkalla, jonka lista pystyisi paremmin painimaan useamman heavy beastin kanssa. Vaihdan specialisteista Pyre Trollin ja Trollkin Sorcererin sisään ja Troll Axerin ulos. Näin sain listaan tarvittaessa tuli-immuniteettia ja +2 damage rolleihin.
    Deployaan tiukkaan muodostelmaan jossa Fennbladet ja Warderit muodostavat lomittain 1. ja 2. rivin, eBorka 2. rivin keskellä ja Krielstone, Sorcerer sekä Runebearer Borkan takana. Rivin vasemmalla laidalla molemmat pedot. Pekko deployaa petonsa riviin ja tukielementit niiden taakse.
    Ensimmäisellä vuorolla juoksen Fennbladet laajaksi viuhkaksi irti hitaammista wardereista. Kaikki muu juoksee Fennbladejen muodostelman taakse, poislukien Runebearer joka käy laittamassa Snow Shroud loitsun Fennbladeihin ja Borka joka laittaa kaikki furyt Krielstoneen ja chargeaa. Pekko vastaa lähes yhtä perinteisellä aloituksella, tosin chargaten enemmän kuin juosten.
    Toisella vuorolla Fennbladet asettuvat sopiviin asemiin feattia varten ja muu porukka tulee kärkkymään Fennien linjan taakse. Lopulta Borka siirtyy kasan keskelle ja feattaa. Pekko lähtee vastaamaan omalla featillaan, mutta suunnitelmaan tulee särö kun Absylonia jäätyy iskettyään Fennbladea Conferred Ragen toivossa. Beastit tulevat eteen, featilla lentävä Scythean jopa pääsee lyömään Wardereita, joihin Borkan featti ei vaikuta. Lopulta Scythean lyö myös Borkaa ja jäätyy. Toisaalla Typhoon, Deathstalker ja Carnivean poistavat ampumahyökkäyksillään lähes kaikki Fennbladet. Peli on kuitenkin suht selvä Stationary casterin ollessa kävelyetäisyydellä Borkasta.
    Kolmannella vuorolla Fennbladet lyövät muutamiaa kosmeettisia huitaisuja vengeancella, Warderit chargeavat yhden iskun casteriin ja tuhoavat yhden Shredderin. Pyre troll ampuu yhden huonossa kohdassa olevan (makaavan) Fennbladen hengiltä ja Mauler buffaa Borkaa. Borka kävelee meleeseen ja pamputtaa Absylonian hengiltä

3. Kierros vastassa Arto Lampila Legion of Everblightilla
Lista about: pThagrosh, Carnivean, Scythean, 2x Max. Warpsears, toisessa UA, ilmanen Warmonger Chief soolo. Kyseessä Theme Force, en muista millä tierillä.
Listavaihtoehtoina oli pThagrosh ja eVayl, joista ennakoin pThagroshin tippuvan vastaan ja päädyin pelaamaan Borkaa taas.Samat specialistivaihdot kuin viimeksi ja samasta syystä.
    Taisin voittaa aloituksen taas, ja deployasin taas tiukasti muutamaan riviin, erone viime peliin pedot olivat eri laidoilla keskenään. Vastustaja deployasi pedot ja casterin keskelle ja ryhmällisen Warspeareja kummallekkin laidalle. Kumpikin Warspear-ryhmä valitsi preyksi pedot, toinen Maulerin ja toinen Pyre Trollin.
    Ykkösvuorollani Fennbladet ryntäävät jälleen eteenpäin muun armeijan seuratessa muodostelman suojissa. Runebearer laittaa jälleen Snow Shroudin Fenneihin ja Borka kaiken furyn Krielstoneen. Pyre Troll lähti juoksemaan kohti toista sivustaa välttääkseen sen Preyanneen Warspear-ryhmän. Legioona eteni myös tahollaan, joskaan ei muistaakseni aivan täyttä vauhtia, +2STR loitsu meni Maulerin puoleisiin Warspeareihin.
    Toisella vuorolla Fennbladet käyttävät No Quarterin ja Run/Chargeavat kiinni legioonan linjaan, ilman mainittavaa vaikutusta. Warderitja Borka asettuvat hiukan Fennbladejen taakse ja Borka Feattaa. Sekä Mauler että Pyre Troll ovat nyt vasemmalla sivustalla, Fennien takana. Legioona iskee vastaan ja poistaa muutamia Fennbladeja, mutta vetää myös molemmat Heavynsä ja muutamia Warpseareja jäähän.
    Kolmannella vuorollani Warderit liittyivät Fennbladejen rivistöön estämään vastustajan joukkojen pääsyn lippujen luo (Skenaariona Incursion) ja Mauler rynnäköi oman laitansa Warspearit tappaen pari. Borkan asettuess keskimmäisellea lipulle saan pisteen. Legioona koittaa omalla vuorollaan poistaa peikkomuuria tieltään, mutta Mauler jää pariin boksiin (Whelppien ympärömäksi) ja myös Warder + Fennblade linja pitää pintansa ja scoraan toisen pisteen.
     Viimeisten vuorojen aika Mauleri kippaa viimein, mutta Pyre tyhjentää vasemman lipun ja Runebearer Scoraa, menen näin neljään ja kun lopulta Borkaan kiinnipääsevä Scythean epäonnistuu casterin taposta scoraan vasemmalta laidaltani viidennen pisteen.

4. Kierros vastassa Antti Rauti Convergence of Cyrissillä
Lista about: Lucant, shieldwall-heavy infantry, sprayaava small-base infantry, yksi heavy 'jack, corollary, Battle Engine, jotain mekaanikkoja ja Enigma foundry
Arvelen että Antin Lucant-Syntherion akselilta tulee joka tapauksessa jotain painittavaa joten otan jälleen Borkan. Tällä kertaa pidän Axerin listassa.
    Taisin taas aloittaa, tosin en muista kumpi voitti heiton. Deployaan identtisesti viime peliin nähden. CoC deployaa leveämpään riviin, raskaammat joukot minun vasemmalla laidallani.
    Ykkösvuoro sujuu tavalliseen tapaan, sen päätteeksi Fennit ovat keulassa laajana kaarena Snow Shroudin kera ja muut muodostelman takana. Antti tuo joukkojaan yhtä lailla suoraan eteenpäin.
    Kakkosvuorollani sitten peli leviää käsiin. Aloitan normaalisti ja kaikki sujuu hyvin kunne unohdan lätkäistä Featin pöytään ja Fennit ovat ilman featin turvaa kiinni vihollisessa. Omalla vuorollaan Antti siivoaakin sitten lähes kaikki Fennbladet pois ja etenee muutenkin.
    Kolmas vuoro kului yhä hiukan sekaisesti edellisvuoron kämmin kanssa ja etenen jäljelläolevilla Fenbladeilla hiukan ja tuon Wardereita ja petoja eteenpäin, Axeri taisi iskeä vihollisen objectiveen hiukan pinnoja, mutten feattaa vieläkään. Cyriss täräyttää vastaan ja loput Fennbladet UA:ta lukuunottamatta vaihtavat hiippakuntaa, oikean reunan spray-unitti tykittelee Axerin huonoon happeen ja Bearkaan Chargennut heavy tappaa Transfereiden kautta Axerin.
   Neljännellä vuorolla saan Borkan irti jackista Ride-by-Attackin ja Critical Smiten avulla ja peruuttelen zonen kulmaan. Warderit ja mauleri iskevät vastaan tehden hiukan damagea ja tuhoten vihollisobjectiivin jota Axer oli jo huitaissut. Cyriss tuhoaa taas vuorollaan tavaraa, jäljelle jää Fennien UA, 4 Warderia ja Krielstone. Battle Engine on edennyt riittävästi tulittaakseen Borkaa, jota tietty Toughaa.
  Seuraavien kahden vuoron aikana kaikki joukot asettuvat Borkan ja vihollisten väliin, Borka tuhoaa Battle Enginen kahdessa vuorossa (ja toughaa välissä toistamiseen) ja koitan estää Anttia scoraamasta, sillä Antin kello alkoi olla vähissä. Lopulta kuitenkin löytyy rako josta Cyrissin jacki mahtuu (pitkällisen mittaamisen jälkeen) kiinni Borkaan ja peli päättyy. Antile jäi muistaakseni karvan verran alle minuutti joten Borka hyytyi loppusuoralle. Toki sössin niin pahasti että mikäli Antti olisi kellottanut itsensä olisi se ollu vähän ansaitsematon voitto.

5. Kierros vastassa Janne Mikkola Circle Orboroksella
Lista about: eKromac, Ghetorix, Stalker, Gorax, 2x Shifting Stones ja Druidit
Jannella oli molemmat Kromacit joten taas mentiin Bearkalla. Ei vaihtoja
    Aloitan taas, tosin en taaskaan muista voitinko aloituksen vai halusiko Janne valita puolen. Normaali deployment kun puolellani ei ole sitä haittaavaa maastoa. Circelellä depo on tiivis, kaikki about keskellä, kivet sisäkkäin.
    Ykkösvuorot kuluvat taas edetessä, itse perinteiseen tapaan ja Circlellä druidit etenevät Screeniksi ja ampuvat jonkun fennbladen, muiden asettuessa kiviin.
   Kakkosvuorolla fennit pääsevät Vengeancen ja No Quarterin avulla pitkälle druideihin ja muu porukka seuraa, Borka Feattaa. Janne ei tullut featattuihin Fenneihin kiinni vaan heitteli Druideilla joitain savuja ja toi Kromacin Primal Howlia hiukan lähemmäs.
    Kolmosvuorollani vien lisää tavaraa eteen, rikon objectiivin ja ride-by-attackaan Borkalla zonen kulmaan ja tuon siihen vielä Krielstonen tyypit väliin. Druidit säikähtivät casualteista ja scoraan kolmeen pisteeseen. Lihamuuriini jäi kuitenkin sen verran aukkoa että pitkällisen pohdinnan jälkeen Kromac uskaltaa kokeilla teleporttia ja mahtuu kuin mahtuukin peikkojen sekaan ja tappaa kourallisen Trollkinejä, tehden tilaa Stalkerille ja Primal + Carnage + Feat kombolla tappaa Borkan helposti.  Hiukan liian huolimattomasti vuorasin alueeni.

Sijoituin lopulta seitsemänneksi ja olen tulokseen ihan tyytyväinen. Pääsin pelaamaan hyviä pelejä ja yksi vastustajista oli jopa uusi tuttavuus. Sellaista wall-o-textiä tällä kertaa, ensi viikon vaihteessa palaan asiaan vähemmällä sanottavalla ja enemmillä kuvilla viikkohaasteen muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti